Meer weten?

Voor (technische) vragen,
neem contact op met:

Maurice Custers

Product Manager
tel: +31 (0)6 - 51 79 82 70
email: mcusters@varidoors.nl


Volledige aansturing eigen leefruimte in zorgcomplex De Lichtenvoorde

Vanaf de aanvang is de scope van de organisatie gericht geweest op kwaliteit van zorg en zorgprocessen. Vari-Doors wil deze kwaliteit dan ook waarborgen door er voor te zorgen dat cliënten de eigen leefruimte volledig zelf kunnen aansturen door middel van een afstandsbediening. Daarnaast zijn de leefruimtes voorzien van brandwerende deuren en heeft een selectie verplegend personeel, door middel van batchreaders, toegang tot het complex en de kamers van cliënten.

Het nieuwe onderkomen van De Lichtenvoorde aan de Runmolenlaan in Lochem is in mei 2014 opgeleverd en nu in gebruik door de cliënten. De organisatie helpt mensen met een beperking hun leven in te richten, eventueel een eigen huishouding te voeren en contacten te hebben met buren, vrienden en familie. Cliënten maken zoveel mogelijk gebruik van voorzieningen in de buurt voor hun boodschappen, sport of ontspanning.

De Lichtenvoorde is in 1966 als alternatief voor de dan bestaande instellingen opgericht door burgers uit de regio. De organisatie werd formeel erkend en ontwikkelde zich door de jaren heen. Innovatie van zorgprocessen stond aan de basis van deze organisatie en is kenmerkend voor de organisatie gebleven. Zorginstelling De Lichtenvoorde bestaat in 2016 50 jaar.

 

Foto locatie Runmolenlaan Lochem(De Lichtenvoorde): kreunenbouw.nl

Foto locatie Runmolenlaan Lochem(De Lichtenvoorde): kreunenbouw.nl

Opdrachtgever : Viverion Lochem
Architect : Peters en Lammerink, Hengelo
Aannemer: Kreunenbouw, Lochem

De Lichtenvoorde